Opslag

Ny sproghistorisk ordbog på portalen

Portalen tilbyder nu en sproghistorisk ordbog med oldkirkeslavisk, oldrussisk, oldukrainsk og etymologi. På nuværende tidspunkt råder den over mere end 65,000 opslagsord.

Pga. enkelte ordbøgers ophavsrettigheder er systemet kun tilgængeligt til brugerne af Østeuropaportalen.

Gå til ordbogen

 

Elektroniske ordbøger

Ny vejledning om hvordan man får en dansk-russisk ordbog (og andre sprog) som:

  • installeres på egen computer
  • kræver ingen forbindelse til internettet (stikord eksamen)
  • er gratis
  • er bedre end online-ordbøgerne
  • er lige så god som de trygte ordbøger

I denne artikel forklares, hvordan man sætter sådan en ordbog op. Hvis man sætter sig lidt ind i det, så kan man bygge sig en program, som er i stand at gøre opslag i flere ordbøger samtidig, fx i Gyldendals russisk-dansk eller i Lise Bostrups Dansk-russisk ordbog (og mange andre).

Læs vejledningen

Ungdomskonference 29/7 til 4/8-2013 i Strasbourg med fokus på Rusland

Hej,

Jeg skriver for at informere jer om vores konference om kulturforståelse, uddannelse, og international politik i Europa og nabolaget. Vi vil være rigtig glade for, at jeres studerende bliver informeret om denne begivenhed.

Vores forening er for unge som enten studerer, eller lige er blevet færdige med studiet, og derfor alle er tidligt i deres karrierer. Fælles for vores deltagere er en forståelse for kulturbarrieren mellem øst og vest, og en vilje til at imødegå den. Vi forener dem og griber fat om roden ved at lære hinandens kulturer bedre at kende, skabe kontakter over landegrænserne tidligt i karrieren, og give vores medlemmer redskaberne til at befærde sig i forretnings-miljøet på en russisk-europæisk scene.

Vi afholder konferencen til sommer d. 29. juli til 4. august i en spejderlejr uden for Strasbourg, hvor blandt andre den russiske ambassadør i Frankrig og den tidligere franske minister Theirry Mariani deltager som foredragsholder.

Vi har allerede fået støtte fra Europarådet, det Russiske Udenrigsministerium, blandt mange andre.

I kan læse mere om os på vores hjemmeside www.greater-europe.com.

Med venlig hilsen,
Anders L. Ebbesen
Næstformand

Bøger sælges

Se liste over bøgerne

Anmelder af bogen "5 veje til det lukrative russiske marked" søges

Der søges en anmelder til følgende e-bog:

Mette Bærbach Bas (2012): "5 veje til det lukrative russiske marked".

Anmelderen får en gratis eksamplar af bogen. Selve anmeldelse publiceres her på portalen, selvføgelig under anmelderens navn.

Læs mere...