Om oesteuropastudier.dk

oesteuropastudier.dk er en faglig portal for studerende, alumner, undervisere og videnskabsfolk i Øst- og Sydøsteuropastudier i Danmark og de andre nordiske lande. Initiativet er hjemme på Instituttet for Tværkulturelle og Regionale Studier ved Københavns Universitet. Den er uafhængig af universitetet og drives på studerendes initiativ.

Portalens formål er at fungere som talerør for fagets interesser og som en platform for vidensdeling og videnskabelig diskurs omkring de østeuropæiske landes sprog og kulturer, deres historie, økonomiske og samfundsforhold. Selvom fokusset ligger på både slavistik, balkan- og østeuropastudier, har portalen pga. politiske og geografiske forhold også Sortehavs og Østersøens region, Arktis, Kaukasus og Centralasien som genstand.

Alle interesserede gives muligheden for at publicere som skribent fagrelaterede tekster i netavisen (fx artikler, recensioner) og for at dele relevante indhold, som hjemmeopgaver eller referater, i dokumentdatabasen. Det er op til den der deler, om indholdet skal publiceres til offentligheden eller kun skal være synlig for de andre registrerede brugere. Bidrag i andre sprog end dansk er velkomne.

Derudover tilbydes en rubrik for jobopslag, en database af fagrelevante links, nyhedskanaler og studiemateriale og en kalender for østeuroparelaterede begivenheder i Københavnsområdet.

Som registreret bruger har du muligheden for at

  • bruge dokumentdatabasen
  • publicere artikler, recensioner etc.
  • opslå praktik og jobs
  • indsende links og nyhedskanaler
  • tilføje dokumenter som fx opgaver, referater og studiemateriale

Der søges stadig skribenter til netavisen og redaktører til linkdatabasen. Hvis du har interesse for at publicere i netavisen eller for at hjælpe til med udvikling af portalen, så skriv endelig til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .