Indlæser
Menu

Se også andres begivenhedskalendre omkring Østeuropa på:

Se også linkfortegnelsen omkring internationale begivenheder:
Østeuropastudier » Konferencer, begivenheder, kalendere

Kalender

Flat View
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Categories
efter kategori
Search
Søg
Download som iCal-fil
Koncert: Mahala Rai Banda (ROM)

Forsalg: 80 kr., entré i døren: 90 kr. (70 kr. for studerende).

Mahala Rai Banda er et af verdens mest populære Balkan Brass Bands med et hav af koncerter i Europa og USA. Sidst de gæstede Global (April 2011) var der i den grad tryk på. Det er derfor med ren samvittighed, når vi garanterer forårets svedigste roma-fest, der kan få selv den mest kræsne balkan-feinschmecker op ad stolen.

Gruppen har sit udspring i Bukarests sigøjnerghettoer – de såkaldte ”mahalas”. Her begyndte musikere fra landsbyen Clejani (også hjem for det legendariske sigøjnerorkester Taraf De Haidouks) at jamme med ligemænd fra den Moldoviske landsby Zeci Prajine (hvor også Balkan kongerne Fanfare Ciocarlia har hjemme). Mahala Rai Banda var en realitet, og gruppen blev hurtigt det mest hotte bryllups- og festband i Bukarest.

Via rejsende romaer og kassettebånd blev rygtet om Rumæniens nye desperadoer hurtigt spredt til balkan-miljøer i Berlin, Bruxelles, Wien og Barcelona. Deres debutalbum fra 2005 sparkede for alvor døre op, ikke mindst da deres nummer “Mahalageasca” kom med på soundtracket til mega-succes filmen ”Borat”. En succes der tog Mahala Rai Banda fra gaderne i Bukarest til festivaler som Summerstage NYC, POP Montreal, Womad UK og Roskilde Festival.

Sted Global Copenhagen - Nørre Allé 7, 2200 København N
notset>