Indlæser
Menu

Den danske ambassade i Vilnius søger to praktikanter til foråret 2022 i perioden 1. februar 2022 ‒ 31. juli 2022. Det drejer sig om en handelspraktikant og en politisk praktikant. Ansøgere forventes at være studerende på en kandidatuddannelse, eksempelvis statskundskab, samfundsfag, økonomi, handel, jura, historie og kommunikation, men studerende fra andre områder opfordres også til at søge, hvis de mener, at de opfylder praktikstillingens kriterier.

Ansøgningsfrist er den 10. september 2021, kl. 12 (dansk tid).

Læs mere her

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) søger en student til at bistå et nyt projekt i Ukraine vedrørende et dansk-ukrainsk ungdomshus.

Ansøgningsfrist: 26-08-2020

Se jobopslaget og søg stillingen her

Er du klar på en udfordring og en oplevelse for livet, og har du interesse for enten politik eller handel og public diplomacy? Så tøv ikke, og søg stillingen som enten politisk praktikant eller handelspraktikant til foråret 2021 ved Danmarks Ambassade i Riga.

Her kan du læse mere om de to praktikstillinger

Den Danske ambassade i Vilnius søger 2 praktikanter til efteråret 2020. Ambassaden i Vilnius er en lille repræsentation, hvor vi alle arbejder tæt sammen, og som praktikant er der mulighed for at få stort ansvar. Du arbejder i et land, hvor Danmark for alvor fylder noget og har gjort det i de sidste 30 år. De nordiske og baltiske ambassader arbejder tæt sammen, og du vil blive inddraget i mange spændende problemstillinger. Du har mulighed for at præge dine arbejdsopgaver, og du får unik erfaring med og kendskab til arbejdsgangene i udenrigstjenesten ude og hjemme, et indblik i mulighederne for handel og investering i Baltikum samt i Litauens internationale samarbejde inden for især EU og NATO. Derudover er public diplomacy-aktiviteter en central del af arbejdet, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med at fremme danske værdier på alle platforme, herunder i samspil med Det Dansk Kulturinstitut i Baltikum.

Fristen for at søge om et ophold i efteråret (med start 1. august 2020) er 6. marts.

Hele informationen om stillingen på ambassadens hjemmeside

Mere om stillingen på Facebook

I øjeblikket søger vi studerende til et halvt års praktik i foråret 2017 i vores afdelinger i:

Skt. Petersborg, Riga, Warszawa, Bruxelles, Rio de Janeiro samt i Dansk Kulturcenter i Beijing og på hovedkontoret i København.

Dansk Kulturinstitut arbejder for at skabe forståelse for dansk og international kultur. Dette gør vi i dialog med partnere i udland og indland for sammen at skabe nye indsigter og nye netværk. Vi udvikler begivenheder og kultur- og samfundsrelaterede projekter, der skubber til vante tankesæt og giver gensidig værdi.

Under praktikopholdet vil dine kompetencer blive bragt i spil i praksis, og du får en god indsigt i international kultursamarbejde og –udveksling. Du bliver en aktiv del af medarbejderstaben og vil assistere ved projektudvikling og formidling af aktiviteter.

Du vil få mulighed for at løse opgaver med at lave research, pleje kontakter i netværk, bidrage til PR og marketingopgaver, tekster til hjemmesider og sociale medier, fondsansøgninger m.m. I perioder med høj aktivitet, fx konferencer, besøg eller særlige arrangementer vil der være opgaver af mere praktisk karakter.

Udover de faglige udfordringer får du en masse personlig erfaring, som du kan bruge, når du senere skal søge job.

Vi er opmærksomme på fremdriftsreformen, og det er muligt for vores praktikanter at aftale et fleksibelt praktikophold og sideløbende have tid til at tage fag på universitetet.

Praktikopholdet er ulønnet.

Forventninger til praktikanten

  • Du studerer på en samfundsvidenskabelig eller humanistisk uddannelse
  • Du er god til at kommunikere på dansk og engelsk – og evt. har kendskab til det lokale sprog og kultur
  • Du er god til at formulere dig på skrift og i tale
  • Du har lidt erfaring med web-opgaver
  • Og du kan arbejde selvstændigt og målrettet

Hvem er vi?

Dansk Kulturinstituts hovedkontor i København har 9 faste medarbejdere samt 2 projektmedarbejdere og 1-2 praktikanter. De 6 udenlandske afdelinger er små dynamiske enheder med 1 institutleder og 1-2 projektmedarbejdere, hertil kommer praktikanter. Vi har stor erfaring med at vejlede praktikanter.
Læs mere om de enkelte institutter på deres hjemmesider, se nederst i opslaget.

Praktikantvilkår

Praktikopholdet er ulønnet, og praktikanten er selv ansvarlig for nødvendige forsikringer, visum, bolig m.m. Praktikperioden er typisk på 6 måneder, alt afhængig af den enkeltes studieordning og universitetskrav.

Varighed og arbejdstid aftales med de enkelte afdelinger og justeres i forhold til rapportskrivning/deltagelse i fag eller lign.

Ansøgning

Ansøgning om praktikophold, CV samt evt. dokumentation for uddannelse skal sendes elektronisk til afdelingerne, se kontaktinfo nedenfor. Ansøgeren skal have dansk statsborgerskab samt et dansk pas, der har gyldighed 6 mdr. udover opholdet.

Ansøgningsfrist

Ansøgningsfrist for praktikpladserne i Riga, Warszawa og på hovedkontoret i København er d. 20. oktober 2016.

Ansøgningsfrist for praktikpladserne i Bruxelles, Beijing, Rio de Janeiro og Skt. Petersborg er d. 31. oktober 2016.

Yderligere oplysninger

Dansk Kulturinstitut er en selvejende institution. Siden 1940 har vi været engageret i at skabe gensidig forståelse mellem mennesker. Vi tror på, at kunst og kultur er blandt Danmarks vigtigste råvarer. Vi arbejder for at skabe kendskab til og sympati for danske samfundsværdier.
Dansk Kulturinstitut modtager en årlig bevilling fra Kulturministeriets tipsmidler.

Læs det aktuelle opslag på Kulturinstituttets hjemmeside

Yderligere informationer til opslaget:

Rusland

DKI i Rusland søger regelmæssigt praktikanter. DKI-Rusland har kontor i Skt. Petersborg og har et fast team på en dansk institutleder, en russisk projektmedarbejder, en russisk bogholder og en praktikant. Som praktikant vil du komme til at indgå i Kulturinstituttets daglige arbejde, men også få mulighed for at medudvikle nye projekter og arbejde med selvstændige opgaver, hvis disse er relevante for Kulturinstituttets arbejde. Opdatering af hjemmeside og sociale medier er også en meget vigtig funktion, som for størstedelen varetages af praktikanten i samarbejde med projektmedarbejderen. Arbejdet foregår på dansk, russisk og engelsk, hvorfor det er nødvendigt, at praktikanten har et godt forhåndskendskab til russisk. Praktikanten skal selv finde bolig, men Kulturinstituttet kan hjælpe med kontakter. Kontakt evt. institutleder Finn Andersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hjemmeside: www.danishculture.ru

Polen

DKI i Polen tilbyder praktikantstillinger. Der er tre ansatte (hvoraf to er på deltid). Vi har en lille sprogskole med en dansk sprogunderviser. Der tales polsk, engelsk og dansk/svensk. Du behøver ikke tale polsk; vi arbejder meget med internationale projekter i samarbejde med EUNIC, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Desuden udgør en del af arbejdet kommunikation med danske partnere og research samt fundraising på dansk. Warszawa er en by med broget kultur- og studenterliv og mange udlændinge, hvor du kan kommunikere på engelsk og hvor livet er billigere end i Vesteuropa. Alle vores danske praktikanter har været vældig glade for at være her. Praktikanterne skal selv finde bolig, men vi vil gerne hjælpe og finde et billigt hostel de første dage. Kontakt institutleder Boguslawa Sochanska, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller projektmedarbejder Joanna Tamborska: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hjemmeside: www.dik.org.pl

Lettland

DKI-Letland har kontor i hovedstaden Riga og er en lille, men meget aktiv enhed bestående af en institutleder og en lokal projektkoordinator. Du kommer derfor til at være en stor del af alle aspekter af det daglige arbejde med bl.a. fundraising, koordinering af studieture, opdatering af hjemmeside, produktion af nyhedsbrev og pressemeddelelser på dansk og engelsk samt planlægning og afvikling af talrige events. Du vil også få mulighed for at stå for dit eget projekt i tæt dialog med institutlederen. Der forventes et højt niveau af dansk og engelsk, og det er en fordel at kunne russisk, men ikke en nødvendighed. Riga er en hyggelig by med mange nordiske studerende, hvor du kan kommunikere på engelsk og livet er billigere end i Vesteuropa. Praktikanten skal selv finde bolig, men instituttet kan være behjælpelig med kontakter. Kontakt evt. institutleder Simon Drewsen Holmberg: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller projektmedarbejder Johanne Buur Bruntse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hjemmeside: www.dki.lv

notset>