Indlæser
Menu

Se også andres begivenhedskalendre omkring Østeuropa på:

Se også linkfortegnelsen omkring internationale begivenheder:
Østeuropastudier » Konferencer, begivenheder, kalendere

Kalender

Flat View
efter år
Månedsoversigt
efter måned
Weekly View
efter uge
Daily View
I dag
Categories
efter kategori
Search
Søg
Download som iCal-fil
Koncert: Kroke (POL)

Forsalg: 80 kr., entré i døren: 90 kr. (70 kr. for studerende).

Polske Kroke, der udtryksmæssigt trækker på alt lige fra balkan-stemninger til orientalske klange, og som genremæssigt favner såvel jazz som verdensmusik, gæster Global.

Kroke blev dannet i 1992, da vennerne Jerzy Bawol, Tomasz Kukurba og Tomasz Lato, der alle studerede på Kraków Academy of Music, besluttede sig for at gå sammen om et musikalsk projekt. Med henholdsvis harmonika, bratsch og kontrabas i hånd spillede de tre kammerater indledningsvist stærkt balkan-inspireret musik med udgangspunkt i jødiske traditioner, men siden har trekløveret udvidet paletten og kreeret et eget udtryk, der trækker på alt lige fra orientalske og indiske lyde til jazz og verdensmusik. Kroke blev i 1993 opdaget af selveste Steven Spielberg, da denne var i fuld gang med at indspille "Schindlers Liste" i Kraków - filminstruktøren formidlede kontakt til Peter Gabriel, som straks faldt for trioen og skaffede selv samme attraktive jobs, og som endda mange år senere valgte at inkludere nogle gamle optagelser med Kroke på 2002-albummet "Long Walk Home"; mandens soundtrack til Phillip Noyces film "Long Walk Home".

Kroke har til dato udgivet ikke færre end 14 album, hvis ellers man medregner trioens tre live-udgivelser, og så har det anerkendte navn spillet utallige koncerter rundt omkring i verden. I nyere tid har bandet arbejdet sammen med kapaciteter som den engelske violinist Nigel Kennedy og den polske sangerinde Edyta Geppert, og så var deres nummer "The Secret of the Life Tree" inkluderet på soundtracket til David Lynch-filmen "Inland Empire".

Sted Global Copenhagen - Nørre Allé 7, 2200 København N
notset>