Loading...
Navigation

Magazine

Serbien holdt søndag den 6. maj 2012 præsident-, parlaments- og lokalvalg på samme dag, og den danske NGO SILBA (Support Initiative for Liberty and Democracy in the Baltics) var til stede med 35 danske valgobservatører foruden de ca 1000 andre observatører fra det internationale samfund.

Det er et spørgsmål, som danske virksomheder betaler høje konsulenthonorarer for at få et kvalificeret svar på. Det er også det spørgsmål, som skal sikre dig et arbejde efter studierne. Vejen frem er nemlig danske virksomheder, der eksporterer til Rusland. Dem vil der komme flere af i fremtiden, og der vil opstå et øget behov for ruslandseksperter, som taler sproget, som forstår kulturforskellene, og som kan formidle. Derfor er der håb for dig, som er humanist med russisk eller et andet østeuropæisk sprog i din fagkombination.

BRIKDenne her artikel ville jeg gerne selv have læst, da jeg læste russisk på Aarhus Universitet. Dengang spurgte alle mig: "Hvor russisk?" og "Hvad kan du bruge det til?". Nu er der heldigvis sket en masse med verden siden 2005: Magtbalancen rykker på sig, og BRIK-landet Kina er ved at manifestere sig som konkurrerende supermagt til USA. De andre vækstlande boomer, mens de europæiske landes økonomi er trængt. Selvom det selvfølgelig er problematisk for Vesten, åbner det op for muligheder for dig med ekspertkendskab til østlandende og især Rusland.

Next Stop Sovjet var en politisk bevægelse, som fulgte oven på Next Stop Nevada, og som kulminerede i september 1989, hvor ca. 3.000 unge skandinaver besøgte Sovjetunionen i fire uger. Fra Danmark afgik 30 skibe.1

I det følgende prøver jeg at kaste noget lys på dette vældig fascinerende kulturprojekt, ved at samle informationer omkring kilderne der findes på nettet i en slags kommenteret linkliste. Min særlige interesse gælder projektets indflydelse på rockmusik hhv. rockmusikens betydning for bevægelsen.

notset>